Ons team van verloskundigen

Onze praktijk bestaat uit een hecht team van vijf verloskundigen en twee praktijkassistenten. Met ruim 70 jaar ervaring helpen wij al lange tijd zwangeren en partnerzs door een zeer bijzondere fase in hun leven.

Wanneer je zwanger bent wordt je tijdens de zwangerschap controles niet gekoppeld aan één verloskundige maar leer je ons allemaal kennen, zodat je bekend bent met degene die uiteindelijk bij je bevalling of kraamcontrole zal zijn.

Susan van Bussel

Verloskundige - Echoscopiste

Mijn naam is Susan van Bussel. Ik ben moeder van Marieke (2007) en Janske (2009). Samen met mijn dochters woon ik in Asten. In mijn vrije tijd ga ik graag naar yoga en kan ik mijn energie kwijt in roeien.

In 2002 ben ik afgestudeerd aan de Vroedvrouwenschool te Kerkrade. Na ruim een jaar gewerkt te hebben in Mierlo, ben ik in Asten gaan werken, toen nog verloskundigenpraktijk Dageraad. Sinds 2014 zijn de praktijken van Asten en Someren samengevoegd. In 2018 heb ik de opleiding voor echoscopie afgerond.  

Verder zet ik me nog in voor ons eigen Pensioenfonds voor Verloskundigen. Ook ben ik lid van het beleidsorgaan kwaliteit van de KNOV (onze beroepsvereniging).  

Na al die jaren vind ik nog steeds dat ik het mooiste beroep van de wereld heb! Voor mij is het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Door serieus te zijn wanneer moet, maar zeker ook een grapje op zijn tijd. 
Het is heel bijzonder een zwangere, haar partner en haar gezin te mogen begeleiden naar de komst van een baby. Ik ben zo trots op ‘mijn dames’ als ze in al hun kracht een kind op de wereld zetten!  
Ik hoop dat ik nog heel lang dit mooie beroep mag blijven uitoefenen!

Eelke van Griensven

Verloskundige

Mijn naam is Eelke van Griensven. Ik ben in 2000 (alweer) afgestudeerd aan de Vroedvrouwenschool in Kerkrade en sinds dat jaar ook verloskundige in Someren en Asten. Samen met mijn man Mark heb ik drie heerlijke kinderen; Flore (2003), Koen (2005) en Robbe (2008). In mijn vrije tijd hou ik onder meer van lekker koken en eten en ben ik teammanager en coach van onze drie hockeyende kinderen.

In mijn werk probeer ik samen met mijn collega’s een sfeer te creëren van veiligheid, gezelligheid en warmte. Ik vind het heel erg belangrijk dat jullie als aanstaande ouders meedenken en meebeslissen met ons, in deze mooie maar vaak spannende periode. In de jaren dat ik werk is er veel veranderd in de communicatie met zwangeren en hun partners. Was het in mijn begintijd nog zo dat wij adviseerden en de zwangeren deden wat wij vertelden, nu kijken we samen wat de beste route voor jullie is. Om dat proces beter te begeleiden heb ik een coachopleiding gedaan en ik merk dat ik dit stukje van mijn vak steeds leuker vind! Echt naar jullie luisteren en dingen goed uitleggen, daar word ik blij van!

Een bevalling begeleiden is voor mij altijd anders. Soms begeleid ik iemand heel intensief en puf ik mee met iedere wee, soms kijk ik van letterlijk een afstandje toe hoe iemand het helemaal in haar eigen bubbel doet, en doe ik pas iets als dat nodig is (en dat is vaak bijna niets). Ook na meer dan 20 jaar ben ik nog verwonderd, ontroerd, en vol adrenaline tijdens en na een bevalling. Ik geniet van de kracht van barende vrouwen en van het meeleven, steunen en coachen van de vaders-to-be. Er wordt niet alleen een baby geboren, er worden ouders geboren, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s. Zo enorm waardevol om mee te maken!

Ik kan oprecht zeggen dat ik, ondanks de gebroken nachten, ondanks het soms ook grote verdriet dat sommige ouders hebben, elke dag geniet van ons heerlijke vak!

Yvonne Jansen

Verloskundige - Echoscopiste

Slogan: Geen enkele dag is hetzelfde; dat is “de verloskunde” en dat is, soms onhandig, maar vooral fantastisch!

Mijn naam is Yvonne Jansen. Sinds 2009 afgestudeerd als verloskundige in Maastricht en in 2015 afgestudeerd als echoscopiste.

Zelf ben ik moeder van 3 prachtige kinderen. Door mijn eigen zwangerschappen en bevallingen ben ik nog meer van mijn vak gaan houden en heb ik kunnen ervaren wat een zwangerschap, bevalling en kraambed met je doet, zowel lichamelijk als emotioneel.

Het mooie aan het vak verloskunde vind ik de combinatie van de sociale en medisch begeleiding.

Ik hoop een veilige en vertrouwde sfeer te creëren waarin we samen kijken naar de wensen en behoeften en op welke manier ik hierin het beste kan ondersteunen.

Vrienden omschrijven mij als een kletskous, druk maar ook een  luisterend oor, geduldig, helpende hand, zorgzaam en een ‘tikkeltje’ chaotisch.

In mijn vrije tijd ben ik vooral druk met mijn gezin, ga graag uit eten met mijn partner, geniet ik van vrienden en familie om mij heen en doe ik vooral heel veel leuke dingen.

Lieke Vrijssen

Verloskundige - Echoscopiste

Mijn naam is Lieke Vrijssen, ik woon in Meijel met mijn vriend Bart en onze hond Teuntje. In oktober verwachten wij ons eerste kindje. Het is nu al erg bijzonder om het van de andere kant te mogen meemaken! Al sinds ik me kan herinneren heb ik een passie voor gezondheid, zwangere vrouwen en baby’s. In 2016 heb ik de opleiding tot verloskundige in Maastricht afgerond. Sinds 2018 mag ik mezelf ook echoscopiste noemen.

Ik heb de eerste jaren van mijn carrière als klinisch verloskundige in het ziekenhuis gewerkt. Na enkele jaren heb ik de overstap gemaakt naar deze gezellige dorpspraktijk. De begeleiding vanaf de positieve zwangerschapstest tot en met het kraambed en de nacontrole geeft veel binding en voldoening. Het is erg fijn om aanstaande ouders te begeleiden in hetgeen wat ze nodig hebben van het begin tot het eind.

Dat begin ligt voor mij nog een beetje eerder dan die positieve zwangerschapstest. Steeds meer begon ik me te verdiepen in de relatie tussen voeding, leefstijl en een kinderwens. Daarom heb ik de cursus tot hormoonfactortrainer gevolgd (2021) en heb ik de opleiding tot orthomoleculair therapeut afgerond (2023). Ik ben van mening dat we met voeding en leefstijl veel meer kunnen bereiken dan we vooralsnog doen, ook in de verloskunde. Op mijn Instagram pagina @vitaal.zwanger vind je dan ook tips en tricks die wellicht ook toepasbaar kunnen zijn voor jou.

Zwanger worden, zwanger blijven, zwanger zijn én daarnaast een kindje op de wereld zetten is zoveel meer dan alleen de fysieke controles. Samen met mijn collega’s proberen we jullie het totaal pakket te bieden. Persoonlijke begeleiding en kijken wat iemand nodig heeft is wat mij betreft de key tot ouders die met zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid deze periode doorlopen. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten in deze bijzondere periode van jullie leven!

Dide Heesen

Verloskundige

Mijn naam is Dide Heesen, ik ben waarnemend verloskundige bij Verloskundigenpraktijk Asten-Someren. Na eerst bij een aantal andere praktijken gewerkt te hebben, mocht ik me in juli 2022 met veel plezier toevoegen aan dit hechte team in het gezellige Brabant.  

Mijn grote passie voor de zorg is al vroeg ontstaan. Waar ik vroeger altijd kraamverzorgster wilde worden, zag ik op latere leeftijd dat verloskundige toch meer bij mij zou passen. Het is keer op keer weer bijzonder om samen met mijn collega’s begeleiding te kunnen bieden in deze speciale periode. Ik geniet hier volop van!  

Als verloskundige ben ik rustig, enthousiast, positief en fysiologisch ingesteld. Ik heb een luisterend oor en hoop jullie hiermee vertrouwen en passende adviezen mee te kunnen geven. Ik vind het belangrijk dat zwangeren en hun partners met een tevreden gevoel terugkijken op hun zwangerschap, bevalling en kraambed.  

Naast deze begeleiding heb ik in juni 2023 een aanvullende cursus voor het plaatsen en verwijderen van spiralen afgerond. Samen met mijn collega Susan ben ik hier verantwoordelijk voor binnen de praktijk.

In mijn vrije tijd ga ik graag op pad voor een hapje en een drankje met familie, vriendinnen en mijn vriend. Daarnaast speel ik 3 keer in de week volleybal om lekker fit te blijven tussen de drukke diensten door.  

Hopelijk tot snel in de praktijk!  

Imke van der Linden

Verloskundige - Echoscopiste

Mijn naam is Imke van der Linden. Geboren in Someren-Eind en opgegroeid in Vlierden. Twee jaar geleden heb ik samen met mijn vriend Rick een huis in Deurne gekocht en verbouwd. Een hele klus waar we elke dag trots op zijn! Naast mijn werk houd ik van gezelligheid met vrienden en familie.

In 2020 ben ik afgestudeerd als verloskundige en per april 2023 heb ik mijn diploma gehaald als echoscopiste. Na mijn afstuderen heb ik kort waargenomen in een praktijk in Gelderland waarna ik al gauw een vast plekje kreeg als klinisch verloskundige in Uden. Hier ben ik inmiddels drie jaar met veel plezier aan het werk. Toch blijft thuisverloskunde erg bij mij kriebelen en mis ik het intensieve cliëntencontact. Sinds juli 2023 kreeg ik de mooie kans om bij Verloskundigenpraktijk Asten-Someren waar te nemen voor het verlof van Lieke. Inmiddels heb ik hier al wat bevallingen mogen begeleiden!

Voor mij voelt de verloskunde niet als werk. Elke dag is bijzonder en ik ga dan ook met heel veel plezier de dag tegemoet. Rust en vertrouwen zijn voor mij de basis om goede begeleiding te bieden. Ik kijk er erg naar uit om jullie te mogen begeleiden in deze bijzondere periode!

Karlijn Gerlings

Praktijkassistente

Mijn naam is Karlijn Gerlings – Koppens. Ik ben getrouwd met Bart, we hebben samen 2 kinderen: Kato (2019) en Guus (2021) en wonen samen in Someren.

In 2011 ben ik afgestudeerd als doktersassistente. Daarna ben ik door gaan studeren in Nijmegen maar uiteindelijk toch weer terug gekomen in het werkveld als doktersassistente. Na jaren gewerkt te hebben als coördinerend doktersassistente in een gezondheidscentrum in Eindhoven vertelde Susan tijdens een controle voor mijn eigen zwangerschap dat ze een assistente zochten in de praktijk en zo is het balletje gaan rollen. Na mijn verlof ben ik dan ook direct met heel veel plezier en enthousiasme gestart binnen Verloskundigenpraktijk Asten-Someren.

Daarnaast ben ik in opleiding tot hypnosecoach en hoop dit in de toekomst ook in de verloskunde toe te kunnen passen.

In mijn vrije tijd geniet ik erg van mijn gezin, ga ik graag uit eten met vrienden en vind ik het heerlijk om een dagje naar de sauna te gaan.

In mijn werk geniet ik het meeste van alle momenten dat ik jullie met alle vragen en onzekerheden kan helpen en jullie daarmee (vaak) gerust kan stellen. Ik hoop dan ook dat iedereen het gevoel krijgt altijd bij me terecht te kunnen, met wat voor vraag dan ook en zich nergens voor hoeft te schamen.

Tot snel lieve dames!

Anouk Goossens

Praktijkassistente

Ik ben Anouk Goossens. Ik woon met mijn man en 2 kinderen in Someren.

Na 19 jaar in een winkel te hebben gewerkt heb ik me in 2017 laten omscholen tot kraamverzorgende. Een hele leuke maar intensieve baan die niet zo goed bij mij bleek te passen. De interesse in de geboortezorg was echter wel gewekt.

Toen in 2022 deze baan op mijn pad kwam was ik dan ook direct enthousiast. De geboortezorg maar dan in een ruimer jasje. Het team kende ik al vanuit de kraamzorg en ik ben er trots op om nu deel uit te mogen maken van dit gezellig maar bovenal vakkundig team.

Het leukste aan mijn baan vind ik om al jullie vragen te kunnen beantwoorden en eventuele zorgen weg te kunnen nemen. Geen vraag is te gek en alles is bespreekbaar!!

Soms zijn een luisterend oor en een praatje voldoende en soms is overleg met de verloskundige nodig om jullie zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Wie weet spreken we elkaar snel!

Op werkdagen wordt tussen 8.30 en 13.00 uur de telefoon beantwoord door een van onze assistentes. Voor al je vragen, het maken of verzetten van afspraken kun je dan bellen. Indien nodig zal de assistente overleggen met de dienstdoende verloskundige.

Uiteraard zijn we 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Indien er sprake is van dringende vragen of ongerustheid (wat niet kan wachten tot de volgende werkdag) bevallingen of spoed kun je op ieder tijdstip bellen. Indien we de telefoon niet direct kunnen opnemen mag je op 1 toetsen. Je wordt dan direct doorgeschakeld naar onze spoedlijn.

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Praktijkruimte Asten Gezondheidscentrum Campanula
Floralaan 26
5721 CV Asten
Nederland
Praktijkruimte Someren Gezondheidscentrum Het Wijkgebouw
Kerkstraat 6c
5711 GV Someren
Nederland
Postadres Gezondheidscentrum Campanula
Floralaan 26
5721 CV Asten
Nederland