Medische echo

Drie van onze verloskundigen maken echo’s in onze praktijk.  Op verschillende dagdelen hebben wij echo spreekuur op onze locatie in Asten. 

In de zwangerschap krijg je meerdere medische echo’s aangeboden:

  • Vitaliteitsecho
  • Termijnecho
  • 13 en 20 weken echo
  • 30 weken echo
  • 34 weken echo
  • evt. meerdere indien geïndiceerd

Bij de eerste echo-afspraak krijg je van ons een usb-stick met alle foto’s en filmpjes die we gemaakt hebben tijdens de echo.
We adviseren jullie om deze usb stick iedere echo mee te nemen zodat we alle nieuwe gemaakte beelden er bij kunnen zetten. Indien de usb-stick vergeten is, is het mogelijk een nieuwe te kopen voor €5,- Het is niet mogelijk om een eigen usb-stick mee te nemen. Klik op ‘meer informatie’ om meer te lezen over de inhoud van deze echo’s.

Wat je van ons kunt verwachten

Ervaring

Met ruim 70 jaar ervaring staan wij voor jullie klaar. Met deze ervaring staan wij open voor nieuwe ontwikkelingen en nemen dit mee in de zorg die we jullie aanbieden.

Laagdrempelig contact

We vinden het belangrijk om laagdrempelig bereikbaar te zijn. In de ochtend tussen 8.30u - 13.00u kun je terecht voor al je vragen. Indien er sprake is van ongerustheid, bevallingen of spoed zijn we 24/7 bereikbaar en staan we voor je klaar.

Controles

Wanneer jullie bij ons onder controle zijn stemmen we samen met jullie af welke zorg er nodig en gewenst is.

Ons team

Met veel plezier begeleiden we al jaren zwangeren en hun partners tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Ons werkgebied omvat Asten, Asten-Heusden, Ommel, Someren, Lierop, Someren-Heide, Someren-Eind en Meijel.

Meer lezen

Wat anderen over ons zeggen

Fijne begeleiding

ik ben heel erg tevreden over verloskundigenpraktijk Asten-Someren. Alle verloskundigen en assistentes zijn professioneel, staan je goed te woord en zijn er echt voor je.

Ik heb twee heel verschillende zwangerschappen gehad. Waarbij het bij de eerste een vroeggeboorte was en ze het dus al vroeg uit handen moesten geven. Maar ze bleven contact houden en interesse tonen en was er een luisterend oor. De tweede zwangerschap verliep gelukkig anders, maar er was ook alle begrip voor mijn onzekerheid en angst om niet weer een vroeggeboorte te krijgen. Uiteindelijk heeft Lieke mijn bevalling mogen doen en me er perfect doorheen geholpen waardoor ik op alles positief terug kan kijken.

Inge
Bedankt!

Ik stuur jullie deze mail om jullie te bedanken voor de goede zorg die ik heb gehad tijdens de zwangerschap van onze Rosie. Ondanks dat ik een medische indicatie had en daardoor zorg in het ziekenhuis nodig had, was ik bij jullie altijd welkom! Mede door deze gedeelde zorg en de superfijne tips van jullie is een inleiding niet nodig geweest en is dat infuus met weeën opwekkers, waar ik zo tegen op zag, me bespaard gebleven. Nu heb ik een hele rustige start van de bevalling mogen ervaren waar ik super goed op terug kijk. 

Duizendmaal dank dus voor jullie tips. Als ik die niet had gehad was het voor mijn gevoel toch anders gelopen!

Nienke van de Laar

Soorten medische echo’s:

Vitaliteitsecho:
De vitaliteitsecho is de eerste echo die je kunt maken in de zwangerschap. Deze echo wordt gemaakt tussen de 7 en 9 weken van je zwangerschap. We kijken dan of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt en of het hartje klopt. Ook kunnen we zien of het gaat om een eenling- of meerlingzwangerschap. Omdat we deze echo onder de 10 weken van je zwangerschap maken is het een inwendige vaginale echo; de baby is nog heel klein, en daardoor via de buik moeilijker te zien. Tevens kunnen we vaginaal ook kijken naar omliggend weefsel zoals de baarmoeder en de eierstokken. Een vaginale inwendige echo is (meestal) niet pijnlijk.
Het gehele onderzoek duurt ongeveer 15 minuten.

Termijnecho:
Rond de 10-12 weken krijg je een echo om te bepalen hoe lang je zwanger bent. Dit is een termijnecho. Op basis van deze echo wordt de uitgerekende datum bepaald.  De termijnecho kan gemaakt worden via de buik. We adviseren om met een volle blaas naar deze echo te komen. Dit zorgt voor een duidelijker beeld.
Het gehele onderzoek duurt ongeveer 15 minuten. 

 13 en 20 weken echo:
Als zwangere heb je de keuze om rond 13 én 20 weken van je zwangerschap een screeningsecho te laten maken.

De echo rond 13 weken wordt ook wel Eerste Trimester SEO genoemd. Deze echo wordt tussen 12+3 en 14+3 weken zwangerschap uitgevoerd. Het doel van deze echo is het opsporen van structurele afwijkingen van het kindje. Dit zijn afwijkingen van de organen en/of het skelet. Klik hier voor meer informatie over de 13 weken echo.

De echo rond de 20 weken wordt ook wel Tweede Trimester SEO genoemd. Deze echo wordt rond de 19 weken uitgevoerd. Omdat het kindje een flinke groei heeft doorgemaakt tussen de 13 en 19 weken kan er gedurende deze echo nog beter gekeken worden naar structurele afwijkingen van het kindje. Klik hier voor meer informatie over de 20 weken echo.

Deze screeningsecho’s worden uitgevoerd door Diagnostiek voor u. Zij maken deze echo’s in Eindhoven en in Geldrop (Anna ziekenhuis).

 30 weken echo:
Rond de 30 weken van je zwangerschap kan er een groei-echo gemaakt worden. Bij deze echo kijken we naar de grootte van je baby, de hoeveelheid vruchtwater en de locatie van de placenta.
Het gehele onderzoek duurt ongeveer 30 minuten. 

 34 weken echo:
Rond de 34 weken bieden we je nogmaals een echo aan. Tijdens deze echo wordt er gekeken naar de ligging en de groei van je baby, de hoeveelheid vruchtwater en de locatie van de placenta
Het gehele onderzoek duurt ongeveer 30 minuten. 

Extra echo’s op indicatie:
Indien extra echo’s medisch geïndiceerd zijn n.a.v. bevindingen of een persoonlijk zorgpad worden deze hieraan toegevoegd door ons als verloskundige.

Op werkdagen wordt tussen 8.30 en 13.00 uur de telefoon beantwoord door een van onze assistentes. Voor al je vragen, het maken of verzetten van afspraken kun je dan bellen. Indien nodig zal de assistente overleggen met de dienstdoende verloskundige.

Uiteraard zijn we 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Indien er sprake is van dringende vragen of ongerustheid (wat niet kan wachten tot de volgende werkdag) bevallingen of spoed kun je op ieder tijdstip bellen. Indien we de telefoon niet direct kunnen opnemen mag je op 1 toetsen. Je wordt dan direct doorgeschakeld naar onze spoedlijn.

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Praktijkruimte Asten Gezondheidscentrum Campanula
Floralaan 26
5721 CV Asten
Nederland
Praktijkruimte Someren Gezondheidscentrum Het Wijkgebouw
Kerkstraat 6c
5711 GV Someren
Nederland
Postadres Gezondheidscentrum Campanula
Floralaan 26
5721 CV Asten
Nederland