Zwanger worden

Als jullie zover zijn dat jullie besluiten om een kindje te willen, kunnen er een heleboel vragen bij je opkomen.

Je wilt misschien snel zwanger worden? Je vraagt je af of je wel zwanger kan worden? Waar moet je op gaan letten? Wat als je niet zwanger wordt?

Heb je vragen rondom zwanger worden dan kunnen wij je helpen. We kunnen dan een kinderwensconsult met jullie plannen.
We gaan dan samen kijken hoe je zo gezond mogelijk zwanger kunnen worden en gezond zwanger kunt blijven. Klik hier om je aan te melden voor een kinderwensconsult. Je mag natuurlijk ook altijd even bellen op werkdagen tussen 8.30u – 13.00u.

Wil je je alvast wat meer inlezen? Klik dan op ‘meer informatie’.

Wat je van ons kunt verwachten

Ervaring

Met samen ruim 70 jaar ervaring staan wij voor jullie klaar. Buiten deze ervaring nemen wij uiteraard nieuwe ontwikkelingen mee in de zorg die we jullie aanbieden.

Laagdrempelig contact

We vinden het belangrijk om laagdrempelig bereikbaar te zijn. In de ochtend tussen 8.30u - 13.00u kun je terecht voor al je vragen. Indien er sprake is van ongerustheid, bevallingen of spoed zijn we 24/7 bereikbaar en staan we voor je klaar.

Controles

Wanneer jullie bij ons onder controle zijn stemmen we samen met jullie af welke zorg er nodig en gewenst is.

Ons team

Wat anderen over ons zeggen

Fijne begeleiding

ik ben heel erg tevreden over verloskundigenpraktijk Asten-Someren. Alle verloskundigen en assistentes zijn professioneel, staan je goed te woord en zijn er echt voor je.

Ik heb twee heel verschillende zwangerschappen gehad. Waarbij het bij de eerste een vroeggeboorte was en ze het dus al vroeg uit handen moesten geven. Maar ze bleven contact houden en interesse tonen en was er een luisterend oor. De tweede zwangerschap verliep gelukkig anders, maar er was ook alle begrip voor mijn onzekerheid en angst om niet weer een vroeggeboorte te krijgen. Uiteindelijk heeft Lieke mijn bevalling mogen doen en me er perfect doorheen geholpen waardoor ik op alles positief terug kan kijken.

Inge
Bedankt!

Ik stuur jullie deze mail om jullie te bedanken voor de goede zorg die ik heb gehad tijdens de zwangerschap van onze Rosie. Ondanks dat ik een medische indicatie had en daardoor zorg in het ziekenhuis nodig had, was ik bij jullie altijd welkom! Mede door deze gedeelde zorg en de superfijne tips van jullie is een inleiding niet nodig geweest en is dat infuus met weeën opwekkers, waar ik zo tegen op zag, me bespaard gebleven. Nu heb ik een hele rustige start van de bevalling mogen ervaren waar ik super goed op terug kijk. 

Duizendmaal dank dus voor jullie tips. Als ik die niet had gehad was het voor mijn gevoel toch anders gelopen!

Nienke van de Laar

Levensstijl en vitaminen:

Foliumzuur:
Het gebruik van foliumzuur verlaagt de kans op neurale buisdefecten (zoals een open ruggetje, open gehemelte of open schedel). Daarom is het advies om te starten met het slikken van foliumzuur zo’n vier weken vóór de kans op een zwangerschap, tot tien weken in een zwangerschap. Foliumzuur is niet schadelijk, dus als het langer duurt voordat je zwanger wordt, of als je het een langere periode gebruikt tijdens de zwangerschap is dit geen probleem. Foliumzuur kun je, zonder recept, kopen bij een apotheek of drogist.

Vitamine D:
Vanaf het moment dat je zwanger wilt worden kun je ook al beginnen met het slikken van 10 microgram vitamine D per dag. Je kunt het je hele zwangerschap gebruiken. Vitamine D is belangrijk voor een goede botontwikkeling van de ongeboren baby.

Roken, alcohol en drugs:
Het is belangrijk om ruim voor het zwanger worden te stoppen met roken, alcohol drinken en het gebruiken van drugs. Deze middelen kunnen een grotere kans op schade bij de baby zoals ondergewicht, ademhalingsproblemen bij de geboorte en kunnen ontwikkelingsstoornissen geven. Voor jou als de aanstaande moeder zijn er ook risico’s als je deze middelen gebruikt. Zo heb je een grotere kans op zwangerschapsvergiftiging en problemen tijdens de bevalling.

Medicijnen:
Tijdens de zwangerschap kunnen medicijnen schadelijk zijn voor de baby. Daarom is het belangrijk om met je huisarts of je specialist te overleggen of de medicijnen die je slikt gebruikt mogen blijven worden als je zwanger wilt worden en als je zwanger bent.

Gezond gewicht:
Een gezond gewicht is belangrijk als je zwanger wilt worden. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen. Mannen met overgewicht kunnen minder vruchtbaar zijn. Als je als vrouw overgewicht hebt, kun je minder vruchtbaar zijn en heb je iets meer kans op een miskraam. Vrouwen die te zwaar zijn, hebben meer kans op complicaties bij de zwangerschap, zoals zwangerschapsdiabetes en een te hoge bloeddruk.
Het volgen van een dieet tijdens de zwangerschap wordt afgeraden. De baby in je buik kan sommige voedingsstoffen te weinig binnenkrijgen. Ben je veel te zwaar, dan kun je beter eerst proberen af te vallen voordat je zwanger wordt. Een diëtist kan je daarbij helpen.
Ook ondergewicht geeft meer kans op complicaties bij de zwangerschap. Denk hierbij aan een laag geboortegewicht en een vroeggeboorte. Wil je dat je gewicht toeneemt, dan kun je contact opnemen met een diëtist die je hierbij kan helpen.

Voor meer informatie kun je kijken op www.zwangerwijzer.nl en www.strakszwangerworden.nl

Wat als zwanger worden niet lukt?

Zwanger worden lukt helaas niet altijd meteen.  Dat is normaal.  80% Van de vrouwen die zwanger willen worden, zijn binnen twaalf maanden zwanger. Wanneer het na een jaar niet gelukt is om zwanger te worden, kun je via de huisarts een verwijzing naar de gynaecoloog krijgen. De gynaecoloog kan samen met jullie kijken wat de oorzaak zou kunnen zijn waarom jullie nog niet zwanger zijn.

Op werkdagen wordt tussen 8.30 en 13.00 uur de telefoon beantwoord door een van onze assistentes. Voor al je vragen, het maken of verzetten van afspraken kun je dan bellen. Indien nodig zal de assistente overleggen met de dienstdoende verloskundige.

Uiteraard zijn we 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Indien er sprake is van dringende vragen of ongerustheid (wat niet kan wachten tot de volgende werkdag) bevallingen of spoed kun je op ieder tijdstip bellen. Indien we de telefoon niet direct kunnen opnemen mag je op 1 toetsen. Je wordt dan direct doorgeschakeld naar onze spoedlijn.

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Praktijkruimte Asten Gezondheidscentrum Campanula
Floralaan 26
5721 CV Asten
Nederland
Praktijkruimte Someren Gezondheidscentrum Het Wijkgebouw
Kerkstraat 6c
5711 GV Someren
Nederland
Postadres Gezondheidscentrum Campanula
Floralaan 26
5721 CV Asten
Nederland